top of page

5 tips voor duurzame Moederdag cadeautjes

Bijgewerkt op: 1 mei

Ben je op zoek naar leuke moederdag cadeautjes? En wil je jouw moeder wel verwennen met wat extra's? Kies dan voor een duurzaam cadeau. Zo geef je jouw moeder wat leuks en draag je tegelijkertijd je steentje bij aan een betere wereld.


Tekst gaat verder onder de foto

duurzame moederdag cadeau moeder en dochter

1. Geef wat duurzame ontspanning als moederdag cadeautje

Kan jouw moeder wel wat ontspanning gebruiken? Geef dan een warmte oogmasker of nekkussen cadeau. De ontspannen oogmaskers en nekkussens brengen je naar een relaxte plek, waar stress losgelaten mag worden. Ontspannen op je eigen manier! Want deze producten kunnen zowel warm als koud worden gebruikt. Het verzacht hoofdpijn, vermoeide ogen en nekklachten.


De producten van Sammy Ray worden gemaakt van gerecycled textiel. Ze zijn met liefde handgemaakt door sociale partnerondernemingen en beschikbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Heb je al een mooie kleur gespot?


2. Let love grow!

Is je moeder liefhebber van bloemen en planten? Geef haar dan een mooie plant cadeau! Of wat dacht je van een stekje van een plant van jezelf? Een bos bloemen is leuk om te geven of krijgen, maar helaas vaak niet zo duurzaam. Dit komt omdat veel bloemen uit verwarmde kassen of uit een ver land zijn ingevlogen. Dit heeft een flinke impact op ons milieu.


Wil je toch graag een bosje bloemen cadeau geven? Kies dan voor vollegrondsbloemen uit Nederland. Check op de Hollandse Bloemenkalender welke bloemen er nu groeien en goed scoren voor het klimaat. Via de keurmerken kun je checken met welke bestrijdingsmiddelen, waterverbruik en arbeidsomstandigheden de bloemen zijn gekweekt.

Duurzaam moederdag cadeautje slaapmasker

3. Een goede nachtrust met een slaapmasker

Om echt goed in slaap te vallen, kan een slaapmasker goed helpen. Dit oogmasker is perfect voor thuis of onderweg, als je hulp nodig hebt om je ogen wat rust te gunnen. Heb je de leuke kleuren al gezien? Met dit gerecyclede textiel heb je een echt duurzaam cadeau te geven aan je moeder.

4. Geurzakjes Lavendel

Van oudsher is bekend dat lavendel een ontspannen en rustgevend gevoel kan geven. Het werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Het helpt bij een betere nachtrust, plaats bijvoorbeeld een lavendel geurzakje vlakbij je hoofdeinde van het bed.


Met een lavendel geurzakje van Sammy Ray geef je jouw moeder een cadeau mét een goed verhaal. Het textiel voor de geurzakjes is restmateriaal en er zijn gedroogde lavendelknoppen verwerkt in de piramide vormige geurzakjes. En is de geur uitgewerkt? Dan kun je het geurzakje gewoon hergebruiken door wat druppels etherische olie erop te sprenkelen. Zo heb je een echt Zero Waste moederdag cadeautje!


duurzaam moederdag cadeautje geurzakje

5. Sierraden met een goed verhaal

Draagt jouw moeder graag sierraden? Geef dan een mooie armband of ketting cadeau. En met de sierraden van Studio Jux geef je ook nog eens een sierraad met een goed verhaal. Zo zijn de prachtige gouden kettingen gemaakt van gerecycled messing in Nepal. Studio Jux zorgt ervoor dat hun werknemers een eerlijke loon ontvangen en hun gezinnen hiermee kunnen onderhouden.


 

Heb je nog tips voor een leuk en duurzaam moederdag cadeautje? Laat het ons dan weten in de opmerkingen! En volg je Sammy Ray al op Instagram? We delen regelmatig onze inspiratie voor cadeautjes en een duurzaam leven.


Meer over Sammy Ray

Waar sommige mensen afval in zien, ziet Sammy Ray juist de schoonheid. Veel spullen, waaronder textiel wordt zomaar weg gegooid. We zien dit in privé-sfeer en in de industrie. Zit er bijvoorbeeld een weeffout in een rol stof, dan gaat de hele rol de afvalberg op. En hier komt Sammy Ray in actie! We verzamelen actief restjes textiel en transformeren dit - met oog met detail en ambacht - tot prachtige producten, passend bij deze tijd.


De stukken textiel, van groot tot klein gebruiken wij tot de laatste centimeter voor onze producten. We hebben daarom ook een grote diversiteit van items, zodat we altijd wel iets kunnen maken van het stukje stof. En alle kleine reststukjes die uiteindelijk overblijven, worden weer de vulling van de poefjes (binnenkort online beschikbaar!). We streven naar een 100% zero waste bedrijfsvoering.


Enthousiast geworden?16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page