top of page

Duurzaam ondernemen

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023

Zoals gelukkig steeds meer bedrijven doet Sammy Ray ook aan duurzaam ondernemen. Met ons motto:"Kind to the planet" richten we ons niet alleen op milieuvriendelijke producten, maar gaan we veel verder. Ons doel is namelijk om in alle aspecten van ons merk verantwoorde keuzes te maken, zowel in onze producten als leveranciers.


Aan onze mooie producten zie je dat we ons steentje bij proberen te dragen aan onze mooie aarde en gezonde leefomgeving. Voor nu, maar vooral voor onze toekomst.


Zo gebruiken we voornamelijk restmateriaal, zoals bijvoorbeeld het katoen van onze oogmaskers. Of wat dacht je van de postkaarten die gemaakt zijn van Paperwise papier; dit is namelijk gemaakt van landbouwafval.



Wat doen we bij Sammy Ray precies voor duurzaam ondernemen?

We proberen op veel verschillende vlakken ons steentje bij te dragen aan duurzaam ondernemen. Wil je een overzicht zien van een aantal punten waar wij al (dagelijks) mee bezig zijn?


  • We gebruiken geen plastic in onze verzendingen.

  • We gebruiken bio opvulchips ter bescherming van je bestelde producten. Deze groene chips zijn gemaakt van maismeel en daardoor biologisch afbreekbaar.

  • We hergebruiken zoveel mogelijk kartonnen dozen. Meer weten over onze duurzame verzendkeuzes? Lees dan hier verder.

  • Een deel van onze producten wordt gemaakt door een sociale onderneming. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar met gouden handen en leveren een prachtige kwaliteit!

  • We gebruiken groene energie, door de zonnepanelen op het dak.

  • We werken zoveel mogelijk zero waste. Zo wordt al het textiel tot op het draad toe volledig gebruikt voor onze producten. Zelfs het kleinste stukje stof, want dit zit als vulling in onze meditatiekussens.

  • Onze bestellingen brengen we zoveel mogelijk met de fiets naar het postkantoor. En we hopen binnenkort onze eerste elektrische auto aan te schaffen!

  • We printen zo min mogelijk papier uit, zo ontvang je bijvoorbeeld je pakbon en orderbevestiging per mail van ons.

  • Een aantal producten van ons hebben een label van groeipapier. Dit papier kun je in de grond planten, waarnaar er bloemen voor de bijen uit zullen groeien. Meer weten over groeipapier? Lees hier verder.

duurzaam ondernemen sammy ray

Heb jij nog tips voor ons hoe we nog beter ons steentje kunnen bijdragen aan duurzaam ondernemen? We laten ons graag inspireren! Laat je reactie achter bij de opmerkingen.


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page