top of page

Duurzaam verzenden, zo doen wij dat.

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023

Je bent vast op deze pagina terecht gekomen omdat je wellicht geïnteresseerd bent in duurzaam verzenden of milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Het valt ons steeds vaker op dat de consument zich bewuster wordt van zijn persoonlijke winkelgewoontes en daar worden wij erg blij van. Duurzaam pakketten versturen wordt steeds belangrijker.


Wij zijn al enige tijd bezig om onze manier van leven zo groen mogelijk te maken. Als we nieuwe producten ontwikkelen zijn we bij Sammy Ray altijd op zoek naar de meest milieuvriendelijke optie. We zetten ons graag in voor een duurzame en hele mooie wereld om ons heen.


De duurzame verzendkeuzes die wij maken

Sammy Ray Duurzaam verzenden

Sammy Ray is een merk waar duurzame (interieur)producten worden gepresenteerd aan de consument. We zijn ons erg bewust van de positie die we innemen m.b.t. het milieu en willen daarom in onze webshop de meest duurzame keuzes maken. De producten worden namelijk allemaal verzonden per post en dit roept wat vragen op, want wij willen graag alleen duurzaam verzenden.


Verzending is een essentieel onderdeel van het runnen van Sammy Ray als online bedrijf, met diverse pakketten die per dag verstuurd moeten worden. De manier waarop deze aankopen worden verpakt en verzonden hebben een grote impact op onze planeet. We hebben daarom een paar duurzame verzendkeuzes gemaakt hiervoor:


duurzaam verzenden

1. Verpakking hergebruiken door consument

Ok, het klinkt een beetje gek. Maar weet je dat je ontzettend veel kunt doen met een kartonnen doos? Als je de verzenddoos die wij opsturen voorzichtig open maakt, kun je deze eenvoudig hergebruiken. Heb je bijvoorbeeld een goede vriendin in het buitenland wonen en wil je haar een leuk cadeautje sturen? Hergebruik de verpakking die wij voor jou hebben gebruikt. Zo doe jij ook mee aan duurzaam verzenden!


2. Verpakking hergebruik van leverancier (of derden)

Het shoppen bij Sammy Ray is natuurlijk erg leuk en heel duurzaam, maar we denken graag nog een stap verder. Want wanneer onze producten niet duurzaam verpakt en verstuurd worden, gaat het hele concept van “be kind to the planet” niet echt op.


Wij hebben een netwerk rondom ons gecreëerd waarin we een soort karton fabriek zijn geworden. Leveranciers, maar ook familie en vrienden weten ons inmiddels te vinden om hun lege gebruikte dozen af te geven, waardoor wij deze dozen opnieuw kunnen gebruiken. Op deze manier hoeft er minder nieuw karton geproduceerd te worden en dragen we ons groene steentje zoveel mogelijk bij. Wij doen graag mee aan duurzaam pakketten versturen.


We willen natuurlijk dat jouw pakketje heelhuids aankomt. We hebben daarom wel wat opvulmateriaal nodig, zodat we alles goed kunnen beschermen. Ook dit verzamelen we en halen we op bij diverse plekken. Het kan dus zijn dat je een bijzondere doos geleverd krijgt, waar een logo van een ander bedrijf op staat. We snappen dat dit soms voor wat vraagtekens kan zorgen. Toch staan we achter deze manier van inpakken, zodat we onze footprint zo laag mogelijk kunnen houden. Met veel liefde worden alle pakketten ingepakt!


3. Verpakkingen zo klein mogelijk maken

Mocht je vaker online producten bestellen dan is het je vast opgevallen; veel pakketten bevatten meer lucht en opvulmateriaal dan dat het producten bevat. Veel loze ruimte dus. Doordat we zoveel verschillende formaten karton tot onze beschikking hebben, kunnen we de pakketten zo efficiënt mogelijk inpakken. Op deze manier is er zo min mogelijk loze ruimte en zijn er minder transportbusjes nodig om pakketten te versturen. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot.


4. Verpakking zijn duurzaam en/of composteerbaar

Mocht het een klein pakket betreffen, zoals bijvoorbeeld onze duurzame kaarten, dan sturen wij dit bij voorkeur met graskarton brievenbusdoosjes. Deze zijn geproduceerd van vers gemaaid gras. Dankzij deze snelle hernieuwbare grondstof hoeven er geen bomen gekapt te worden (joepie!). Ook hoeft er veel minder water gebruikt te worden bij het productieproces van deze graskarton brievenbusdoosjes. Een milieuvriendelijke verpakkingsmateriaal dus.


Als opvulmateriaal gebruiken we ook regelmatig bio opvulchips. Deze biologische afbreekbare opvulchips zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïs en aardappelzetmeel. Je kunt dit gewoon bij je compost weg gooien. Of zelf nog een keer hergebruiken.


Oja, nog zo’n leuk klein detail. Mocht een doos dicht geplakt moeten worden met plakband, dan doen wij dat natuurlijk met papiertape. Een veel beter alternatief op bijvoorbeeld de normale plastic afplaktapes. We denken graag aan alle facetten van duurzaam pakketten versturen.


Kenmerken van duurzaam verpakken

Er zijn veel verschillende strategieën te hanteren om je verpakking milieuvriendelijk te laten zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor minder verpakkingsmateriaal of hergebruik stimuleren. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. De letter R speelt hierin een hoofdrol. Deze lijst van duurzaam verpakken is voor ons een inspiratiebron geweest:

  • RECYCLE: verpakkingsafval opnieuw gebruiken als grondstof

  • REUSE: verpakking opnieuw gebruiken, zoals bijv. glas met statiegeld

  • RENEW: energie terugwinnen bij verbranden van verpakkingsmateriaal

  • REDUCE: minder, kleiner en lichter verpakkingsmateriaal gebruiken

  • REFUSE: milieu-onvriendelijke verpakkingen weigeren of overbodig maken

  • RETHINK: nadenken over alternatieve duurzame verpakkingsmaterialen

  • REPAIR: verpakkingen opknappen en hergebruiken

Wil je meer weten over de duurzame kant van Sammy Ray? Lees dan ons artikel Wat is duurzaam nu precies? Wist je dat wij ook prachtig duurzaam Doorgeef inpakpapier hebben? Wil je weten wat dat precies is? Lees hier verder. Onze werkwijze is altijd zo duurzaam mogelijk!

79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page