top of page

Alles wat je moet weten over groeipapier.

Bijgewerkt op: 21 mrt. 2022

Weet jij wat groeipapier precies is en hoe het werkt? Wij leggen het graag aan je uit. Want daar sta je dan, met groeipapier in je hand. Sammy Ray gebruikt het graag als verpakkingsmateriaal, omdat we ervan houden de wereld een stukje groener te maken. Want wist je dat dit groeipapier omgetoverd kan worden in een groen bloemenbed?


Groeipapier, ook wel zaadpapier genoemd zijn simpelweg zadenpads van papier. Het is gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor er geen nieuwe boom aan te pas hoeft te komen. Het 200 grams papier is handgeschept met de zaadjes er al in. Door het in aarde te poten in combinatie met de juiste omstandigheden, zullen de zaadjes gaan ontkiemen.

We geven je graag een stappenplan mee, zodat je de meeste kans hebt op het ontspruiten van een prachtige bloemenzee, ontstaan uit groeipapier:Stap 1: De voorbereiding

Weet je al waar je het groeipapier gaat poten? Dit kan zowel binnen als buiten. Houdt alleen wel rekening met de weersomstandigheden buiten. Je hebt namelijk wel zon nodig, maar niet te veel hitte. Het voorjaar en de zomer zijn de beste tijden om het groeipapier buiten te laten ontkiemen. Mocht je niet zo zeker zijn van je zaak, dan is een pot met goede potgrond de meest veilige optie. Deze kun je gewoon binnen zetten, het gehele jaar door.

Stap 2: Het planten

Pak het groeipapier en leg het op de aarde in de pot. Strooi er vervolgens een klein laagje grond over het papier en druk het zachtjes aan. Ongeveer een halve centimeter is voldoende.


Stap 3: Water geven

Het groeipapier is geplant. Geef het nu een flinke scheut water. Het doel is om het papier goed vochtig te maken, maar niet te verdrinken. Hou het papier de eerste 10 dagen goed vochtig, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen. Ze moeten namelijk goed los weken uit het papier. Ook zorgt het vocht er voor dat het papier grotendeels zal vergaan. Een zonnig hoekje in huis (of buiten) helpt hier zeker aan mee.


Stap 4: Een bloemenzee

Zodra de eerste zaadjes ontkiemen, is het belangrijk om wat minder water te geven dan eerst. Het papier moet vochtig blijven, maar let erop dat de ontkiemde zaadjes niet verdrinken. Geef ze af en toe water, zodat ze lekker kunnen groeien. Wanneer na een paar weken de plantjes echt gaan bloeien, kun je ervoor kiezen om ze af te snijden en in een vaasje te zetten. Maar je kunt ze natuurlijk ook buiten in een pot zetten en er langer van genieten.


Voor iedereen die van tuinieren houdt. Of je nu een kleine tuin, balkon of dakterras hebt. Met een klein beetje groene vingers kun je dit prachtige papier omtoveren tot weidebloemen.


Sammy Ray heeft diverse producten waarin groeipapier is verwerkt. Heb je bijvoorbeeld de uitgebreide collectie van postkaarten al gezien? Of de vintage blikken met diverse kaarten?

95 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page