top of page

De Duurzame kerstboom inspiratie tips

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023

Kerst komt er bijna aan, heb jij je duurzame kerstboom al geregeld?

Wij hebben allemaal duurzame kerstboom ideeën voor je verzameld en inspireren je graag. Want met al die lichtjes en gezelligheid wordt ook de winter een fijne tijd.

duurzame kerstboom sammy ray

Vijf tips voor een Duurzame Kerstboom

Het is voor veel mensen - over de hele wereld - een jaarlijks ritueel; de aanschaf van een kerstboom. Maar eigelijk is het best wel jammer dat je deze boom maar een paar weken kunt gebruiken. En daarom zijn wij op zoek gegaan naar variaties en andere milieuvriendelijke oplossingen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.


Duurzame Kerstboom Tip 1
duurzame kerstboom sammy ray

Maak of koop een kerstboom adventskalender. Je hebt verschillende exemplaren die van textiel gemaakt zijn en daardoor jaarlijks her te gebruiken. Er is veel keuze in varianten, maar wij vonden deze van Design Letters wel echt een pareltje. Vul hem met cadeautjes en/of lekkers en aftellen maar! Misschien niet de goedkoopste optie, maar je slaat wel twee vliegen in een klap: een kerstboom en adventskalender in 1. Hang er een leuke lichtslinger aan voor een echt kerstboom gevoel.


Duurzame Kerstboom Tip 2

Ga voor tweedehands en schaf een kunstboom aan via Marktplaats. Of neem een kijkje in de kringloopwinkel. Wil je echt voordeling een boom scoren? Check dan net na de feestdagen eens Marktplaats of de kringloopwinkel. Ze worden dan wel eens voor heel weinig geld weg gedaan. Het is altijd mooi als zo'n boom nog een tweede leven kan krijgen.


Duurzame Kerstboom Tip 3

Is het voor jou belangrijk om de geur van kerst in huis te hebben? En is die dennengeur onmisbaar? Kies dan voor een echte kerstboom met een kluit. De kerstboom kan dan na kerst in de tuin worden geplant of in een grote bak op je balkon worden bewaard. Zorg goed voor de boom en geef hem voldoende water en bewegingsruimte. Met wat liefde en aandacht zorg jij er voor dat de boom volgend jaar met Kerst gewoon weer in huis gehaald kan worden.


Duurzame Kerstboom Tip 4
duurzame kerstboom sammy ray

Ben jij een knutselkoning- of koningin? Maak dan je eigen kerstboom! Op internet, zoals Pinterest zijn er duizenden voorbeelden te vinden van creatieve kerstbomen. Een kerstboom van resthout, van alleen lichtjes met tape aan de muur of op het raam met stift getekend. De mogelijkheden zijn eindeloos. Neem eens een kijkje op dit moodboad op Pinterest voor inspiratie.Duurzame Kerstboom Tip 5

Veel kerstbomen worden na de feestdagen weg gegooid. Meestal haalt de gemeente deze bomen in de maand januari op en verbrandt de bomen. Helaas is dit niet goed voor de luchtkwaliteit en is het ook niet echt duurzaam. Om deze redenen is de actie "Adopteer een boom" in het leven geroepen. Via de website adopteereenkerstboom.nl huur je een biologische kerstboom. In januari wordt deze weer terug geplant. Met het unieke nummer die bij de boom hoort, kun je het jaar erop weer dezelfde boom adopteren. Op deze manier kan een boom tot wel vijf keer opnieuw gebruikt worden!Heb jij nog inspiratie voor een duurzame kerstboom? Laat het ons weten in de opmerkingen!

15 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page