top of page

Find your fire: waarom wij voor soja was kaarsen kiezen.

Bijgewerkt op: 22 jan. 2023


Bij Sammy Ray houden we van sfeer en gezelligheid. We branden graag een kaarsje in onze workspace of woonkamer. Jij ook? Maar wat ons daarbij regelmatig opvalt is dat er een zwarte plek wordt achtergelaten bij het branden van een kaars. Dat zorgde voor vraagtekens en we zijn ons eens gaan verdiepen in kaarsen, want ja; we willen graag goed zijn voor de natuur en is die kaars dat nu eigenlijk wel?


Waarom soja-kaarsen?

Tijdens onze zoektocht kwamen we erachter dat de kaarsen die we voorheen altijd brandde, paraffine in zich hebben. Dit laat een giftige stof achter na het branden. Ook veroorzaakt het roet een zwarte vlek in het glaasje of roetdelen in de gordijnstof. De reden waarom wij bij Sammy Ray voor sojawas kaarsen kiezen is omdat hier geen paraffine in zit. Het is daarom een volledig gifstof-vrij product geworden. Veel beter voor mens en milieu! En een prachtig alternatief op de standaard kaarsen van paraffine.


Duurzamer en milieuvriendelijk alternatief

Sojawas wordt gemaakt van sojabonen, een gewas welke iedere keer opnieuw gezaaid en geoogst kan worden. Een volledig natuurlijke sojawas kaars biedt vele voordelen voor het milieu, onze gezondheid en de kwaliteit van de kaars zelf.


100% vegan

Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke producten, mogen we deze geurkaarsen van Sammy Ray bestempelen als 100% vegan.


Hot, hotter, hotst

Wist je dat Sojawas sneller smelt dan paraffine? Hierdoor wordt het product minder heet, waardoor de kans op verbranding op je huid (mocht dit een keer per ongeluk gebeuren) veel kleiner is. Oja, en de kaars brand veel langer. Je kunt er wel twee keer zo lang mee doen als de normale kaars. En nog een mooie toevoeging; door de lagere temperatuur, komen de essentiële oliën veel beter tot hun recht. De geur wordt langzaam verspreid en verbrandt niet.


Therapeutisch

De geurkaarsen van Sammy Ray zijn met zorg ontworpen. Het zijn niet alleen sfeerkaarsen, maar werken ook therapeutisch voor lichaam en geest. De kracht zit in de etherische oliën op basis van aromatherapie, om je geest en lichaam te verwennen. Ze helpen je te ontspannen, te mediteren of lekker te slapen. Er is een diversiteit van geuren. Neem bijvoorbeeld de Ayurs Ritueel. Deze geur is op basis van Indian Rose en amandel: een heerlijke geur voor innerlijke harmonie (binnenkort weer op voorraad).


De geurkaarsen van Sammy Ray

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar onze kaarsen? Bekijk dan eens ons assortiment. Volledig duurzaam geproduceerd met een goed verhaal. Want wist je dat we zo veel mogelijk gebruik maken van afvalproducten? Zo zijn alle vaasjes, glaasjes en schaaltjes afvalproducten en is er goed nagedacht over het verpakkingsmateriaal.


Ben je benieuwd naar welke duurzame producten Sammy Ray nog meer heeft? Check onze volledige webshop en laat je inspireren.47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page