top of page

De scrunchie is back!

Bijgewerkt op: 22 okt. 2023

Terug van weggeweest; de scrunchie is weer helemaal hip! Waar we massaal in de jaren 90 met onze flared jeans, biker shorts en scrunchies liepen, zien we deze trend vandaag de dag ook weer in het straatbeeld. Met de scrunchie die nu weer helemaal terug is, hebben we - zoals je gewend bent van Sammy Ray - van ons restmateriaal van textiel nu ook allemaal kleuren scrunchies gemaakt!


Handmade Scrunchie Duurzaam cadeau Sammy Ray

Aan de meeste mensen hoeven we niet meer uit te leggen wat een scrunchie precies is, maar mocht je toch dit even gemist hebben dan vertellen we het je graag. Een scrunchie is heel simpel: een haarelastiek waar een leuk stukje stof omheen gewikkeld zit. Hierdoor blijft hij goed in je haar zitten, maar ziet het er vooral gewoon heel erg leuk uit!

Waar komt de scrunchie vandaan?

Aan het einde van de jaren 80 was Rommy Revson de bedenker van de scrunchie. Door een extra stofje rondom het haar elastiekje te wikkelen, beschadigde het metalen stukje van het elastiek niet meer. De stof wordt hierdoor geplooid en ziet er daardoor erg leuk uit. De letterlijke vertaling vanuit het Engels is: scrunched fabric, wat vertaald naar het Nederlands geplooide stof betekend.


Werkwijze van Sammy Ray

Bij Sammy Ray hebben we een duurzaam motto, werkwijze en bedrijfsidentiteit:

Kind to the planet

We streven in al onze producten naar een zo duurzaam mogelijke manier van producten. Zowel in de productie als de materialisatie zie je dit terug. Zo zijn al onze scrunchies gemaakt van restmateriaal. Deze stoffen verzamelen we via verschillende wegen. We werken bijvoorbeeld samen met een aantal ateliers die hun kleine reststoffen weg gooien. Door deze in ons atelier op te nemen, verdienen de stoffen nog een mooi leven. Maar ook speuren we regelmatig tweedehands winkels langs voor nieuwe gave stoffen.


Steeds meer bedrijven willen graag een duurzamere wereld nastreven. Daar worden wij heel erg blij van! Om deze reden zijn er ateliers die zo zero waste mogelijk willen werken en het zonde vinden dat mooie stukjes reststof verloren gaan. En daar komt Sammy Ray in actie! Wij bedenken en ontwerpen nieuwe items, die goed aansluiten bij de huidige trends. Heb je onze haarbanden van ijzerdraad al gespot? Of het prachtige Doorgeef Inpakpapier?


Scrunchie Duurzaam cadeau Sammy Ray

De scrunchie is terug van weggeweest


De scrunchie is weer helemaal terug. Ga jij hem ook dragen? Check onze nieuwe kleuren en match hem met jouw outfit! Regelmatig verschijnen er nieuwe patronen en kleuren, maar weet wel: op = ook echt op ;)6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page