top of page

Studio JUX, een label om verliefd op te worden!

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023


Sammy Ray duurzaam cadeau

Sammy Ray werkt graag samen met andere ontwerpers, maar we zijn hier wel heel kritisch op. Onze missie is om goed voor moeder natuur te zijn, ofwel: "kind to the planet". En daar moeten de verschillende merken wel goed bij passen.


We werken daarom samen met makers en ontwerpers met een passie voor duurzaam en sociaal ondernemen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van gebruikte materialen of restpartijen, net zoals de werkwijze van Sammy Ray is ontstaan.


Gelukkig zien we steeds vaker dat prachtige ontwerpen hand in hand gaan met stijl en duurzaamheid. En daar sluit Studio JUX heel goed op aan. Ontdek het verhaal achter het merk:


Het merk Studio JUX

studio jux

Studio JUX is een duurzaam en fairtrade (kleding) label met een eigen fabriek in Nepal. De prachtige collectie producten worden zowel online als in een fysieke winkel in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht verkocht. En daar verkopen ze niet alleen hun eigen producten, maar ook andere merken die goed aansluiten bij de filosofie van Studio JUX. Naast kleding vindt je ook lifestyle & verzorgingsproducten, schoenen, accessoires, sierraden en meer.


Ontstaan van Studio JUX

Tijdens een reis in India kwam Jitske Lundgren (mede-oprichter Studio JUX) als afgestuurde van de mode-academie op het idee van Studio JUX. Ze ontmoette een man wiens huid van top tot teen paars gekleurd was, doordat hij elke dag textiel verfde in een paarse kleur. "Dit was voor mij een enorme eye-opener dat het anders moest met de mode-industrie".


Samen met Carlien Helmink starte Jitske haar eigen modelabel op: Studio JUX. De stijlvolle kleding en accessoires van Studio JUX worden gemaakt van biologische, natuurlijke of gerecyclede materialen. Dit wordt gemaakt in hun eigen fabriek in Nepal, waar 40 medewerkers een leefbaar loon betaald krijgen.

Sammy Ray Duurzaam cadeau

Betekenis van Studio JUX

Studio JUX heeft een kenmerkende minimalistische en comfortabele stijl, waarin veel unieke details zijn terug te vinden. De luxe materialen maken van Studio JUX een echt design label. Wist je dat JUX in het Duits plezier betekend? Dit is ook het uitgangspunt van het label: mode waarin plezier zowel voor de maker als de drager wordt gebracht.


Eco-vriendelijk design

Bij Studio JUX wordt goed nagedacht over de materialen die gebruikt worden. Zo zijn alle materialen duurzaam, zoals biologisch katoen, vegan silk, hennep of wat dacht je van gerecyclede PET-flessen.


Eigen fabriek

Om zo goed mogelijk kwaliteitscontrole en uitstekende werkomstandigheden te kunnen creëren, starte Studio JUX hun eigen fabriek in Kathmandu, gelegen in Nepal. De kleermakers worden in de spotlights gezet, je kunt bijvoorbeeld online opzoeken wie je kledingstuk heeft gemaakt. Wil je meer weten over de werkwijze van Studio JUX? Lees hier verder.


Welke mooie producten van Studio JUX liggen in de Sammy Ray shop?

Sammy Ray Duurzaam cadeau versiering

We hebben een mooie collectie van Studio JUX in onze shop liggen. Bijvoorbeeld de prachtige glaskralen armbanden in de kleuren Peach, Dark Green en Silver Blue. Of ga je voor zo'n mooie ketting van gerecycled messing? Verkrijgbaar in een horizontaal of driehoek model.


Studio JUX heeft ook mooie duurzame vlaggetjes als versiering voor een feestje. Eindeloos te hergebruiken en ook nog eens een stijlvol design. Je zult wel snappen waarom wij zo'n fan zijn van de mooie producten van Studio JUX ;)


We hebben sinds kort het assortiment aangevuld met nog meer mooie producten van Studio JUX. Er zijn prachtige biologisch katoenen theedoeken geleverd, maar ook handgemaakte kaarsenstandaards. Qua materiaal zijn ze van keramiek en beschikbaar in een groot en klein formaat. Maar we hebben ook hele schattige babymutjes van biologisch katoen; in de kleuren donkergrijs en grijs gestreept. En als laatste ook wasbare make up pads. Ideaal om zero waste je make up te verwijderen.


Met welke producten gaan we jou blij maken? Check onze webshop.


Bekijk hier met welke merken wij nog meer samenwerken.

26 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page