top of page

3 manieren om maximaal te ontspannen van jouw warmtekussen

Heb je veel last van spanning, nekpijn of hoofdpijn? Dan ben je misschien al eens de warmtekussen van Sammy Ray tegen gekomen. Zelf ben ik groot fan van de rustgevende warmte die het nekkussen en oogmasker geeft. Want deze rust en ontspanning dringt door in mijn hele lijf. Inmiddels heb ik deze warmte therapie verder uitgezocht en zijn er meer innovatieve ideeën bij gekomen om maximaal te kunnen ontspannen. En ik deel ze graag met je!

warmtekussen sammy ray

Wat is een warmtekussen?

Maar allereerst zal ik uitleggen wat een warmtekussen is. Bij Sammy Ray hebben we twee verschillende warmtekussens: het oogmasker en het nekkussen. Beide zijn vormgegeven in hele toffe kleuren en printjes. En zoals je gewend bent van ons, zijn ze gemaakt van restmateriaal. Lekker duurzaam dus! De vulling is gemaakt van kersenpitten. Dit natuurlijke product heeft als eigenschap dat het heel goed warmte kan vasthouden.


Het oogmasker valt prettig op je gezicht. Het drukt zachtjes tegen je oogleden en zorgt ervoor dat de warmte echt op je gezicht terecht komt. Met name als je last hebt van hoofdpijn of migraine, dan kan het oogmasker voor verlichting zorgen.


Het nekkussen is ontworpen om een wat groter gebied te verwarmen. Leg hem bijvoorbeeld in je nek en schouders. Of ga zitten op de bank en leg hem tegen je onderrug aan. Ook bij dit product zorgt de warmte van de kersenpitten voor ontspanning in je lichaam.


Het oogmasker en nekkussen zijn eenvoudig te verwarmen in de magnetron of op de verwarming.


De historie van een warmtekussen

Al heel veel jaren wordt er gebruik gemaakt van warmtetherapie. De oude Grieken en Romeinen waren er al achter gekomen dat warmte je bloedstroom kan verhogen. Ook gespannenheid aan spieren door stress kan met warmte worden verlicht. Deze warmte- en zon-therapie werd door Egyptische artsen toentertijd al voorgeschreven. En wordt tot op de dag van vandaag gebruikt om ons lijf te helpen ontspannen.


Hoe zorgt een warmtekussen voor verlichting van pijn en spanning?

Bij nek- of hoofdpijn kan warmte deze pijnlijke delen helpen te ontspannen. De warmte die het oogmasker of nekkussen afstraalt, helpen de bloedvaten te verwijden. Hierdoor komt er meer zuurstof en voedingsstoffen vrij die de spieren bereiken. Dit helpt bij het genezingsproces en vermindert het pijngevoel.


En nu zijn er meerdere manieren om nog net iets meer ontspanning uit je warmtekussen te halen. Ik deel graag deze ideeën met je, zodat ook jij maximaal kan gaan ontspannen:


1. Lavendel ervaring
warmtekussen sammy ray

De geur van lavendel heeft een rustgevende werking. Het werkt kalmerend, verzachtend en helpt bij depressiviteit. Zo kan lavendelolie ervoor zorgen dat emoties weer in evenwicht komen. Ook helpt het om beter in slaap te vallen. Je begrijpt dat de lavendel geur dus een hele fijne aanvulling is op jouw warmtekussen. Druppel wat lavendel etherische olie op je warmtekussen (nadat hij verwarmt is) en geniet van de geur en de warmte. De zachte warmte en heerlijke geur helpen je dieper in je ontspanning te komen en verlichten stress en spanning. De perfecte manier om thuis een spa-moment te creëren.


2. Kou therapie

Misschien lees jij dit artikel terwijl we middenin de zomer zitten. Je hebt wellicht geen behoefte aan ontspanning middels warmte, maar juist via kou. Ook dit kan met het warmtekussen. Leg deze een uur (of langer) in de vriezer en plaats hem daarna op je gezicht of leg hem in je nek. De kou kan tijdens warme dagen enorm veel ontspanning bieden.


3. Eerst sporten, dan ontspannen

Wat ik zelf een hele fijne combinatie vinden is om eerst te gaan sporten. En daarna met het warmtekussen maximaal te gaan ontspannen. Hier heb ik mijn eigen ritueel voor ontwikkeld en alles leg ik vooraf dus ook klaar. Want na het sporten wil ik niet eerst alles bij elkaar gaan zoeken. Zo ga ik eerst een rondje hardlopen. Als ik thuis kom, spring ik onder de douche. En daarna wordt het nekkussen of oogmasker verwarmt in de magnetron. Als deze lekker op temperatuur is, sprenkel ik er een eucalyptus geur op en strijk ik neer op bed. Het gevoel van de warmte, gecombineerd met de geur van de sauna laten mij maximaal ontspannen. Ook helpt het mij erg goed om zo min mogelijk spierpijn te ontwikkelen.


warmtekussen sammy ray

Heb jij ook een ritueel, om maximaal te kunnen ontspannen van een warmtekussen? Laat het ons weten!


Oja, het oogmasker en nekkussen kunnen gewoon gewassen worden. Lees hier het wasadvies!
7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page