top of page

Wasvoorschriften Therapiekussen (de pittenzak)

Bijgewerkt op: 30 okt.

Gewrichtspijn? Nek- of rugklachten? Menstruatiekramp in je buik? Een kneuzing? Of gewoon lekker toe aan wat ontspanning? Dan biedt het therapie kussen - ook wel pittenzak, hittepit, of warmtekussen genoemd – je de perfecte oplossing!

Sammy Ray Wasadvies warmtekussen

Warmtekussen rug

Deze eenvoudige en doeltreffende warmtebron helpt waar nodig is en kan voor veel ontspanning zorgen. Het verzacht pijn op een snelle manier, ontspant je lichaam en het voert ook nog eens afvalstoffen gemakkelijker en sneller af.


We hebben bij Sammy Ray een paar prachtige warmtekussens ontworpen, ook wel therapie kussen of hittepit genoemd. Wat dacht je van een bloemig oogmasker? Of een heerlijk groot jungle kussen, speciaal ontworpen om in je nek te leggen?


Het duurzaam warmtekussen / therapie kussen is eenvoudig op te warmen in de magnetron en geeft een heerlijke warmte af. Het warmtekussen rug en schouders is langgerekt. Ook hebben we een versie die geschikt is voor je gezicht, gebruik hiervoor het oogmasker. Door de kersenpitten vormt het naar je lichaam. En heb je meer behoefte aan verkoeling? Je kan hem ook bewaren in de vriezer en als koud-kompres gebruiken.


Wasadvies warmtekussen Sammy Ray

Het warmtekussen is veelvuldig gebruikt, kan ik deze ook wassen?

Het antwoord hierop is ja! Je gebruikt je warmtekussen regelmatig en de kans is groot dat je deze daarna weer opbergt, zonder hem schoon te maken. Dit is ook niet direct nodig, maar zo nu en dan wassen kan geen kwaad.


Het warmtekussen komt in contact met je huid en andere externe factoren zoals de magnetron, waardoor het belangrijk is om af en toe de pittenzak een opfrisbeurt te geven. En geen paniek; het wassen is heel eenvoudig!


Volg ons stappenplan en wasadvies warmtekussen en je hebt zo weer een heerlijk schone therapie kussen.


Wasadvies warmtekussen:

  • Stap 1 > Leg je therapiekussen een half uur in (lauwwarm) water. De pitten kunnen zo lekker wat water absorberen

  • Stap 2 > Leg je therapie kussen nat in de wasmachine. Zonder wasmiddel en wasverzachter. De wasbeurt moet geheel neutraal zijn. Kies voor een kort programma op 30 graden, zonder centrifugeren. Gebruik voor de zekerheid een wasnetje. Op deze manier voorkom je dat – mocht een scheurtje ontstaan in de pittenzak – alle kersenpitten door je wasmachine heen gaan (dit is ook slecht voor je wasmachine)

  • Stap 3 > Leg het therapie kussen na deze wasbeurt op een schone droge handdoek. Deze zal het meeste vocht eruit onttrekken. Vervolgens kun je hem aan de lucht laten drogen. Of leg de handdoek met therapie kussen op de verwarming om het proces wat sneller te laten verlopen.


Tip: Je kunt een kussensloop om je therapiekussen vouwen wanneer je hem gebruikt. Op deze manier blijft hij langer fris en hoef je hem minder vaak te wassen. Heb jij nog een wasadvies warmtekussen? Laat je reactie achter en we horen het graag!
98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page