top of page

Top 5 Duurzame Cadeauverpakking, alternatief op cadeaupapier

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023

Ben je op zoek naar een duurzame cadeauverpakking? Het zit er namelijk weer aan komen, de feestdagen. De mooi ingepakte cadeautjes in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom. Maar daar komt altijd veel inpakpapier aan te pas.


"Kind to the planet"

Gelukkig worden we met z'n allen steeds bewuster van de impact van ons afval. Dus wil jij het dit jaar wat duurzamer aanpakken? Laat dan de traditionele manier van cadeaupapier links liggen en probeer één van onze creatieve alternatieven. Je hoeft niet in te leveren op de uitstraling, de cadeau's zijn nog steeds prachtig ingepakt. Dus goed voor het feestgevoel én voor onze aarde.


duurzame cadeauverpakkingen duurzaam cadeau inpakken

1. Doorgeef inpakpapier

duurzame cadeauverpakkingen duurzaam cadeau inpakken furoshiki

Misschien heb je het al voorbij zien komen op deze website, maar heb je het Doorgeef Inpakpapier van Sammy Ray al gezien? Het herbruikbare alternatief voor al je cadeau's. Het doorgeef inpakpapier is gemaakt van restjes textiel, lekker duurzaam dus. Ook is er een QR code verwerkt in het textiel zodat je altijd makkelijk een filmpje over de diverse inpaktechnieken kunt bekijken. Een duurzame cadeauverpakking die er ook nog eens fantastisch uit ziet!


2. Lintje er omheen

Je kan een cadeau helemaal verstoppen achter cadeaupapier. Maar je kunt er ook gewoon een feestelijk lintje omheen doen. Hang er een leuk kaartje aan en je cadeau is klaar. En dit lintje kan ook een stukje stof zijn. Met nog een mooi detail; een leuk klein droogbloemetje er tussen.

duurzame cadeauverpakkingen duurzaam cadeau inpakken cadeaulabel

3. Krantenpapier

De oude krant van gisteren weggooien? Nergens voor nodig! Een oude krant of folder kan prima als duurzame cadeauverpakking dienen. Sterker nog; dit was in mijn studententijd de standaard manier van cadeau's inpakken. In die tijd was het met name om geld te besparen;) Wil je het iets feestelijker aankleden? Wikkel er een leuk lintje of gerecycled touwtje om heen met een leuk groen takje of bloemetje.


In plaats van krantenpapier kun je ook een oude of kapotte atlas gebruiken als inpakpapier. De pagina's zijn vaak mooi kleurrijk en daarmee de perfecte basis voor een duurzaam alternatief op inpakpapier.


4. Weckpot - mandje - blik

Nog zo'n leuke en originele manier van inpakken; verpak je cadeau in een weckpot, mandje of vintage blik. Je kunt er echt iets persoonlijks van maken. Zoals bijvoorbeeld zelf gebakken koekjes die gegeven worden in een vintage koekblik. Bij de kringloop vinden we regelmatig pareltjes. Even goed schoonmaken en je hebt fantastisch materiaal om cadeau's mee in te pakken.


5. Everwrap

Het Deense merk Vissevasse heeft een duurzame cadeauverpakking ontwikkelt; Everwrap. Het lijkt op papier, maar is gemaakt van 100% chemicalienvrij plastic. Ze hebben aan alles gedacht. Zo is het materiaal bedrukt met milieuvriendelijke inkt, plakband kun je er eenvoudig weer afhalen en het cadeaupapier is heel makkelijk her te gebruiken.

Heb jij nog tips voor een duurzame cadeauverpakking? Laat het ons weten in de opmerkingen. We zijn benieuwd!
175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page