top of page

Duurzame producten | Verantwoord shoppen

Bijgewerkt op: 31 mei

Ben je op zoek naar duurzame producten? We hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Wist je dat er jaarlijks miljoenen tonnen plastic afval in alle zeeën terecht komt? Bron: National Geographic.


Gelukkig wordt iedereen zich steeds bewuster van zijn of haar levensstijl en kunnen we allemaal ons steentje bijdragen. Wil jij ook een zero waste levensstijl en duurzame producten aanschaffen? We inspireren je graag!

duurzame producten sammy ray

Wat is duurzaamheid?

Duurzaam betekend volgens het Van Dale woordenboek:

duur·zaam(bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: duurzamer, overtreffende trap: duurzaamst) 1lang durend: een duurzame vrede 2 weinig aan slijtage of bederf onderhevig: eikenhout is duurzaam 3 het milieu weinig belastend: duurzame energie wind, zon, waterkracht enz.; duurzaam produceren.


Wanneer is een product duurzaam?

Duurzame producten zijn items die goed zijn voor de aarde, sociaal gemaakt en maken de wereld een stukje mooier. Bij Sammy Ray zijn we dagelijks met dit thema bezig. Maar waar vindt je de leukste duurzame producten? We hebben het voor je uitgezocht.


Natuurlijk vindt je bij Sammy Ray een grote collectie prachtige duurzame producten. Maar we delen ook graag wat andere merken, waar je goed kan slagen. Ben je op zoek naar een duurzaam cadeau, zero waste producten of items met een goed verhaal? Bekijk onze tips:


#1 Studio JUX ketting | gerecycled messing
duurzame producten sammy ray

Een stijlvolle ketting, gemaakt van 100% gerecycled messing. Dit pareltje is leuk om te geven, maar ook om te krijgen. Bekijk ook de andere mooie sierraden van Studio JUX! Zoals de armbanden, gemaakt door vrouwen uit een emancipatieproject in Nepal. Dankzij dit empowerment-project krijgen zij een eerlijk loon.
#2 Oesterzwammen kweken met koffiedik
duurzame producten sammy ray

Van je eigen koffiedik thuis oesterzwammen kweken, hoe tof is dat? Je verzameld je koffiedik in de growkit, waardoor de oesterzwammen in kunnen broeden. Wacht geduldig af en je kunt tot 3 keer toe oesterzwammen oogsten! Maar ook daarna kun je met de growkit door, door te starten met een deel van de oude inhoud.#3 Bee's Wrap
duurzame producten sammy ray bee's wrap

Een Bee's Wrap is een duurzaam alternatief voor aluminiumfolie en huishoudfolie. Je hoeft hierdoor nooit meer nieuw verpakkingsmateriaal aan te schaffen, maar kunt eindeloos de Bee's Wrap hergebruiken. Perfect voor een zero waste huishouden! Verkrijgbaar in verschillende maten, vanaf €7,50 per stuk.
#4 Shampoo Bars
duurzame producten sammy ray shampoo bar

Je vindt ze in steeds meer vormen en maten; de Shampoo Bars. Een shampoo bar is een perfecte vervanger voor de plastic shampoo flessen. Ze gaan langer mee en zijn in verhouding goedkoper dan shampoo uit een fles. Ze zijn makkelijk mee te nemen op reis en lekken niet. Check altijd even of de shampoo bar bij jouw type haar of lichaam past, zodat je haar heerlijk zacht blijft!#5 Recycle nek-wrap
duurzame producten sammy ray kersenpitten

Een warmtekussen om al je spanning weg te laten smelten. Maar dan op een duurzame manier en in een fijn jungle printje. Dankzij de kersenpitten is deze nek-wrap zowel koud als warm te gebruiken. Handgemaakt van 100% gerecycled katoen en kersenpitten.
Duurzaam ondernemen, de filosofie van Sammy Ray.

duurzame producten sammy ray kersenpitten oogmasker

Er zijn steeds meer bedrijven die zich - net als Sammy Ray - bezig houdt met duurzaam ondernemen. Ons motto: "Kind to the planet" helpt ons hier dagelijks aan te herinneren. We richten ons niet alleen op milieuvriendelijke producten, maar gaan nog een stapje verder. Zo maken we verantwoorde keuzes, zowel in onze producten als leveranciers. Bijna al onze producten worden gemaakt van restmateriaal, zoals het katoen van de ontspannen oogmaskers.


Lees hier alles over onze manier van duurzaam ondernemen.

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page