Ecologische vaatwaspoeder, gebruik jij het al?

Bijgewerkt op: sep 17

Denk jij wel eens na over duurzaam schoonmaken? Wij sinds een paar jaar wel. De meeste mensen onder ons maken gebruik van een vaatwasser. Zo ook wij en wat zijn we er content mee! We kunnen ons geen leven meer zonder de vaatwasser voorstellen. Behalve wanneer we lekker aan het kamperen zijn, dan wordt de afwas ineens quality time waar we stiekem ook best wel van genieten ;)


Jaren hebben wij vanuit onwetendheid gekozen voor gemak en kochten we vaatwasblokjes, verpakt in plastic. Nadat wij ons meer gingen verdiepen in een groener leven en duurzaam schoonmaken, kwamen ook deze vaatwasblokjes voorbij. Het bleef namelijk een vreemd fenomeen: we gooien een plastic verpakt blokje in de vaatwasser en alles komt er schoon uit. En het plastic is mysterieus opgelost in het water?


We zijn gaan onderzoeken in hoeverre het afwasmiddel welke wij gebruikte nu duurzaam was. Wij wilden namelijk meer werken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en dus duurzaam schoonmaken. Een schok was het om te ontdekken hoe slecht de vaatwasblokjes zijn voor zowel milieu als mens. Milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn nog een hele zoektocht, wij nemen je graag mee in onze ontdekkingen.


Steeds groener

Wij zijn erg blij met de hype dat steeds meer mensen groener willen leven; wat een prachtig voorbeeld voor de volgende generatie! Toch kan het een hele uitdaging zijn om groener te leven. De manier zoals wij dit doen is het stapsgewijs invoeren in ons dagelijkse leven; elke keer weer iets groener. En daar is dit vaatwaspoeder een van de vele voorbeelden van.


Dus ben jij ook aan het nadenken over een steeds groener leven? En wil jij ook meer milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen? Dan zijn we blij dat je dit artikel bent tegen gekomen. We geven niet alleen wat uitleg over ecologisch vaatwaspoeder, maar bieden dit ook aan in onze shop. Zie hier voor ons milieuvriendelijke afwasmachine poeder.


5 tips voor hardnekkige theïne

In onze ontdekkingstocht naar een milieuvriendelijk alternatief op het normale vaatwasmiddel, stuiten wij op een probleem: hardnekkige theïne... Dit is de aanslag die achterblijft in je mok als je thee hebt gedronken. Bij ons oude vaatwasmiddel dat totaal niet milieuvriendelijk (en mensvriendelijk) was verdween theïne als sneeuw voor de zon. Maar waarom bleef dit bestandsdeel wel achter als we een milieuvriendelijk alternatief gebruiken.


Het antwoord op deze vraag is chloor. Bah! Dat bestandsdeel willen we dus juist niet in ons vaatwasmiddel. Dus zijn we op zoek gegaan naar tips waardoor we toch een mooie schone vaat uit de machine krijgen:

  1. Voorkomen is beter dan genezen; geen theïne meer gebruiken

  2. Zout

  3. Citroensap

  4. Bakpoeder

  5. Azijn

1. Voorkomen is beter dan genezen; geen theïne meer gebruiken

Het is een beetje een inkoppertje, maar je kunt natuurlijk geen theïne meer gebruiken. Door de aanslag in onze kopjes ben ik gaan nadenken over hoe hardnekkig dit product eigelijk is. De zin in thee was ik hiermee even verloren en zijn wij overgestapt op andere thee-soorten. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekkere verse munt of gember thee?


2. Zout

Wist je dat zout aanslag kan verwijderen? Neem een scheutje zout en wrijf hiermee over de nog vochtige plek heen. Goed naspoelen met water en de aanslag is verdwenen.


3. Citroensap