top of page

Een muffige kledingkast; wat nu?

Bijgewerkt op: 8 nov. 2023


sammy ray duurzame materialen

Als je kleding lang in de kast hangt, kan het nog wel eens muf gaan ruiken. En dat is vervelend als je nu net dat ene jurkje aan wil trekken! Gelukkig hebben we daar een goede oplossing voor; het piramide geurzakje.


Wist je dat de geurzakjes van Sammy Ray volledig duurzaam en ecologisch verantwoord zijn geproduceerd, met duurzame materialen? In het ontwerp-proces stellen wij onszelf altijd de uitdaging om zo veel mogelijk duurzame materialen her te gebruiken, maar ook na te denken over design. Zo is de buitenkant gemaakt van afgedankt materiaal; textiel wat hiermee een tweede leven heeft gekregen. Verder werken we zo min mogelijk met verpakkingsmateriaal. Plastic zul je bij ons helemaal niet vinden. Wordt je hier ook zo blij van? Check dan ook onze andere duurzame producten, zoals bijvoorbeeld het warmtekussen.


Maar goed, we waren dus bij die muffe kledingkasten. Je wilt dat leuke jurkje aan trekken, maar de geur is er al in getrokken. Hoe kunnen we dit voorkomen, maar ook; waarom ruikt mijn kledingkast niet lekker? We hebben het voor je uitgezocht.


Waarom ruikt mijn kledingkast muf?

muffe kledingkast oplossing

De grote waarom-vraag, misschien heb jij het je ook wel eens aan jezelf gesteld. Waarom kledingkasten op een gegeven moment wat muffig kunnen gaan ruiken kan verschillende redenen hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door vochtigheid in kleding wat nog niet helemaal droog is. Of wat dacht je van gedragen schoenen. Of een te volle kast? Maar ook gedragen kleding weer terug leggen in een kast kan een muffe geur gaan afgeven.


Kasten zijn vaak helemaal afgesloten. Hierdoor kan het niet goed gelucht worden en wordt het een voedingsplek voor vieze geurtjes en schimmels. Ondanks het heerlijk ruikende wasmiddel, kan de geur in de kast worden aangetast. En dat wil je natuurlijk niet.


De beste tips voor een heerlijk ruikende kledingkast

Gelukkig zijn er een aantal makkelijke oplossingen om een muffe geur in je kledingkast te laten verdwijnen of te voorkomen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet:


1. Gebruik goede kledinghangers

Er is ongelofelijk veel keuze in kledinghangers, maar niet alles is een goede keuze. Als je kleding in je kast graag fris en geordend houdt, kies dan voor houten hangers in plaats van ijzeren. Naast dat houten kledinghangers veel gewicht kunnen dragen, kan het ook vocht absorberen. Je hebt ook bijvoorbeeld Cederhouten hangers (check deze maar eens), ze geven kleding een lekkere geur. Maar ook motten houden ze buiten de deur.

muffe kledingkast oplossing

2. Droogtrommel doekjes recyclen

Gebruik je wel eens droogtrommel doekjes? Deze zorgen er voor dat de was en fris en zacht uit de droger komt. Maar na 1 keer gebruiken al weg gooien? Hoeft niet... Want de geur zit vaak nog voldoende in de doekjes. Gebruik daarom deze doekjes om hem in de hoekjes van je kledingkast neer te leggen, zodat de geur zich langzaam kan verspreiden door de dichte kast heen.


3. Het geurzakje

Leg of hang een geurzakje in je kast. Door de lekkere geur van een geurzakje, verspreid het zich langzaam door de kastruimte heen. Heb je de prachtige en lekker geurende piramide's van Sammy Ray al gezien? Deze duurzaam en natuurlijk geproduceerde geurzakjes verspreiden een lekkere Lavendel of Baby geur door je kledingkast.


De geurzakjes werken niet alleen goed in een kledingkast, maar ook bijvoorbeeld in je auto of slaapkamer. Knijp voorzichtig in de piramide om de geuren te activeren, hij zal heel erg lang geuren uitstoten. Bewaar hem wel op een droge en koele plek en voorkom dat hij nat wordt. Check hier de verschillende versies.


4. Kastruimte minimalisme

muffe kledingkast oplossing

Nog een laatste tip om te voorkomen dat je kast een muffige geur gaat verspreiden. In het kader van voorkomen is beter dan genezen; prop je kast niet te vol. Zorg dat kleding de ruimte heeft. Laat verder de kast goed ventileren en voorkom vocht. Hang daarom kleding niet in de kast als het nog niet volledig droog is.Heb jij nog een goede tip die je wilt delen? We horen het graag van je. Je kunt hem achter laten bij opmerkingen. Dankjewel!
185 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page