top of page
Duinen en zee

Sammy Ray
UX design / Product design / Webshop / Marketing content / Totaalproject

Project
Opdrachtgever
Periode
Skills & programma's
Link

Sammy Ray
Voor persoonlijk gebruik
2020 - 2021
Figma / Wix / Ads google
www.sammyray.nl

Het project

Sammy Ray, dé duurzame webshop voor originele en duurzame (cadeau)producten, goed vindbaar op internet en boordevol inspiratie voor een duurzaam groen leven.

Sammy Ray is ontstaan vanuit persoonlijke interesse in online marketing en duurzame producten. Al mijn creativiteit heb ik kunnen verwerken in het opzetten van het merk Sammy Ray.

Alle aspecten van het project zijn door mij uitgevoerd; van marktonderzoek vooraf, tot het eindproduct wat er nu staat. Maar dit project stopt natuurlijk niet. Zowel het assortiment wordt regelmatig ge-update als ook de vindbaarheid op Google is een belangrijke taak die moet worden bijgehouden.

Ook het netwerken en uitbreiden van het assortiment d.m.v. andere mooie en duurzame merken behoort tot mijn takenpakket. Hierbij speel ik in op de steeds veranderende trends en tijdgebonden projecten. Check maar eens de kerstpakketten die onlangs zijn gelanceerd.

sammy ray portfolio

Aanpak

Vanuit het denken van systemen en persoonlijke interesses naar het denken vanuit doelgroep en gebruikers. 

persona

Toen ik mijn persoonlijke project begon, werd het me al vrij snel duidelijk dat je bij een eigen onderneming een blinde vlek kunt hebben voor bijvoorbeeld je doelgroep. Om dit zo goed mogelijk op te vangen, ben ik vroeg in het project deze doelgroep gaan uitschrijven tot persona's.

Na aanleiding van deze persona's heb ik de gebruiker centraal kunnen stellen. Een goede gebruikerservaring staat centraal en nog steeds ben ik veelvuldig bezig om deze zo optimaal mogelijk te maken.

Door vaak feedback te vragen en gebruikers te analyseren zie ik vlot concrete oplossingen. Deze pas ik toe op zowel productontwerp, als website design. Maar ook bijvoorbeeld in de marketing strategie. Een proces wat ontzettend veel energie geeft! 

Productontwerp

Van ontwerp naar eindresultaat.

Met een hoofd vol inspiratie en ideeen komen nieuwe duurzame producten als vanzelf. Maar dat wil nog niet zeggen dat het ook een goed product is en men er interesse in heeft.

Om een gezond bedrijf te hebben bereken ik vooraf al mijn productprijs versus verkoopprijs. Zit hier een gezonde balans in, dan start het echte ontwerp-proces. 

Zowel handschetsen als via diverse tekenprogramma's op de computer worden de ontwerpen tot leven gewekt. Ook het verder uitwerken van productomschrijvingen en fotografie liggen in eigen beheer.

Bij een groepje betrokken mede-ontwerpers en ondernemers test ik regelmatig mijn ontwerpen, zodat ik nog tijdig feedback en aanpassingen kan verwerken. 

Sammy Ray duurzaam cadeau
bottom of page