top of page

10 manieren om jouw liefde te tonen zonder geld uit te geven | Origineel valentijnscadeau

Bijgewerkt op: 31 mei

Het is bijna Valentijnsdag. Een dag waarop men de moeite neemt om elkaar in het zonnetje te zetten en hun liefde te uiten. Persoonlijk vinden wij het een wat commerciële dag, maar we geloven wel in de liefde! Dus of het nu Valentijnsdag is of een andere dag. Inspiratie om jouw liefde te tonen komt altijd goed uit toch?We hebben een hele leuke verzameling aan ideeën om jouw liefde te tonen, zonder geld uit te geven! Dat is nog eens een fijn en origineel valentijnscadeau toch? Met kleine of grote daden, jouw genegenheid tonen aan de ander maakt de wereld weer wat mooier. En daar zijn wij helemaal voorstander van!


Zoals de Beatles al treffend zeggen in hun lied: “Can’t buy me love”, hebben wij tien manieren gevonden om jouw liefde te tonen, zonder geld uit te geven. Bij deze onze suggesties:


1. Fotoboek

Verzamel jullie favoriete foto’s. Met de mooiste herinneringen, liefdevolle selfies en gezellige uitjes. Plak ze in een fotoalbum of maak er een collage van. Misschien heb je nog wel foto’s liggen of een mooie fotolijst. Het is fijn om af en toe even naar deze mooie herinneringen te kijken en te voelen wat je op dat moment voelde.2. Maak een video

Ben je een beetje handig met digitale dingen? Maak dan een leuke video van jullie samen. Je kan een video namaken, met nieuw beeldmateriaal. Maar je kan ook gebruik maken van leuke foto’s die je al hebt, gecombineerd met lieve teksten. Online vind je talloze (gratis) video software, waar je heel makkelijk een toffe video mee kan maken. Heb je wel eens van Canva gehoord? Hier kan je gratis templates gebruiken als basis voor jouw video. Dat is nog eens makkelijk!


3. Muziek

Hebben jullie samen een liedje? Of kun jij een hele afspeellijst samenstellen? Een origineel valentijnscadeau is om jullie persoonlijke afspeellijst te maken met nummers die voor jullie speciaal zijn. En dit kan volledig gratis op bijvoorbeeld Spotify of Soundcloud. Een liefdevolle manier om te laten zien dat je om de ander geeft.


4. Escape room of speurtocht

Wat is er leuker dan samen een speurtocht doen. Of eigenlijk: jouw geliefde doet de speurtocht die jij hebt uitgezet. Schrijf raadsels en maak aanwijzingen op papier en verberg ze op verschillende locaties. Laat je geliefde naar jullie eerste ontmoetingsplek gaan of naar jullie favoriete date plek. Misschien kun je er leuke anekdotes in verwerken? En aan het einde van elke speurtocht is er natuurlijk een schat te vinden. En die schat ben jij uiteraard ;)


5. Filmavond

Ga voor een gezellige en romantische filmavond. Maak het extra speciaal en bouw een kussen-fort. Of ga voor een romantische buiten bioscoop, compleet met vuurkorf, kussens en lichtjes. Kies een romantische of spannende film en kruip lekker tegen elkaar aan. Maak de filmavond compleet met chips en popcorn.6. Romantische wandeling

Ga er samen op uit en maak een mooie wandeling. Zoek vooraf een leuke plek waar jullie een mooie route kunnen lopen. Online zijn er heel veel mooie wandelroutes te vinden, check bijvoorbeeld de website Wandelnet. Het fijne aan een lekkere buitenwandeling is dat je met elkaar kan kletsen. Ook helpt het om een gesprek te beginnen en stimuleert het de creativiteit. Je hebt tijd voor elkaar en ontspant ook direct.


7. Bonnenboekje

Heb jij iets wat jij voor de ander kan doen? Maak er een cadeaubon van. Heeft de ander een to-do op zijn of haar lijstje staan, wat jij kan doen? Kun je bijvoorbeeld een mooi logo maken voor het bedrijf, oppassen op de kids, de schutting schilderen of is er een ander openstaand project? Schrijf het op een briefje en geef het cadeau. Voor jou lijkt dit misschien een allerdaags ding, maar voor de ander kan het wat tijd en ruimte geven als jij het overneemt.


8. Schrijf iets leuks

Ben je een beetje creatief met woorden? Schrijf dan een mooie liefdesbrief, een gedicht of een liedje. En maak het extra persoonlijk door het te schrijven met pen en papier. Het is een klein gebaar, maar enorm liefdevol. Iedereen vindt het fijn om te horen dat ze gewaardeerd en gezien worden. Schrijf het op en maak het tastbaar.


9. Dans samen

Zet jullie lievelingslied aan en vraag de ander ter dans. Hoe romantisch om samen in de woonkamer te dansen? Het zorgt voor verbinding en het geeft een mooi romantisch moment samen. Vindt je het een beetje spannend? Dim dan de lichten en begin met een rustig nummer. Kruip lekker tegen elkaar aan en beweeg zacht op de muziek.10. Schrijf briefjes

Gebruik voor dit idee een stukje karton of los papier wat je nog hebt liggen. Knip er allemaal hartjes van en schrijf op elk hartje iets liefs. Stop deze hartjes in de tas van je geliefde. Of verberg het in de lunchtrommel, portemonnee of de auto. Kies een plek waarvan je zeker weet dat het die dag gebruikt gaat worden. Hoe leuk dat ze het niet verwachten en dan ineens een heleboel lieve hartjes met een boodschap vinden. Daar wordt je toch blij van?


 

Dus ben je op zoek naar een romantisch en origineel valentijnscadeau. Vergeet dan niet dat het er niet om gaat hoeveel geld je uitgeeft. Het gaat om de gedachte en intentie erachter. Een moment om de ander in het zonnetje te zetten. Om je liefde te uiten. We hopen dat we je hebben kunnen inspireren. Heb jij nog leuke ideeën om je liefde te tonen zonder geld uit te geven? Deel ze met ons!


En wil je toch een duurzaam cadeau geven? Geef dan een bloementje cadeau die niet vergaat. Check de knuffel bloemen van Sammy Ray. Ze blijven eindeloos mooi en hebben geen water nodig. Of bekijk een van de andere originele en duurzame cadeau's op de online shop van Sammy Ray.14 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page