top of page

Milieuvriendelijke kaarten

Bijgewerkt op: 9 nov. 2023


milieuvriendelijke kaart Sammy ray

Sammy Ray heeft als doelstelling om met haar producten geen afbreuk te doen aan de aarde. We hebben één planeet en daar willen we graag zuinig mee omgaan. Als liefhebbers van grafische vormgeving, papier en inkt zijn we ons bewust van de impact die onze producten op het milieu kan hebben.

" Kind to the planet "

En daarom hebben we milieuvriendelijke postkaarten als doel gesteld. Tijdens het ontwerp-proces van de postkaarten is hier goed over nagedacht. De impact op het milieu hebben we zo klein mogelijk gehouden. Wil je meer weten over alle stappen en keuzes die we hiervoor hebben gemaakt? Lees hieronder verder.


1. Kleine oplages

Door in kleine oplages te werken, willen we zo min mogelijk restproducten over houden. Wanneer onze voorraad op is, zullen we pas een nieuwe voorraad bestellen. Uiteraard houden we dit goed in de gaten en zullen we op tijd een nieuwe set ansichtkaarten en / of posters bijbestellen. Maar alles met mate. Dat is een belangrijk aspect voor Sammy Ray.


2. Paperwise papier

Alle kaarten van Sammy Ray zijn gemaakt van papier. Traditioneel wordt papier gemaakt van hout, afkomstig van gekapte bomen. Maar gelukkig is dit tegenwoordig niet meer de enige manier. Alle kaarten van Sammy Ray zijn gedrukt op Eco vezelpapier, ook wel Paperwise papier genoemd. Dit ecologische papier is gemaakt van landbouwafval en heeft hierdoor een zeer lage ‘footprint’. Dit komt omdat het niet zoals normaal papier gemaakt is van hout, maar van agrarische restafval. Het is hierdoor een stuk minder belastend geworden voor het milieu dan FSC papier (het traditionele papier).


Normaal gesproken wordt dit agrarische afval - waar Eco vezelpapier van gemaakt wordt - verbrand. Dit zorgt voor uitstoot, maar kan gemeden worden wanneer er papier van gemaakt wordt. Een ander groot voordeel van dit product is dat boeren gecompenseerd worden voor dit afval, wat voorheen niets opleverde. En door papier te maken op deze manier, kunnen allerlei bomen blijven staan en doorgaan met CO2 opnemen.


Wil je onafhankelijk onderzoek hierover inkijken? Klik hier. Het toont namelijk aan dat de milieu-impact van Paperwise vele malen lager ligt dan FSC gecertificeerd papier. Het ligt zelfs lager dan gerecycled papier. Hierdoor wordt Paperwise een prachtig alternatief voor traditioneel papier.

milieuvriendelijke kaart Sammy ray

3. Milieuvriendelijke inkt

Al het drukwerk wordt gemaakt met inktsoorten die gemakkelijk recyclebaar zijn zonder verontreiniging van het milieu.


4. Verpakking

Wanneer je een verjaardagskaart, trouwkaart of zomaar een kaartje wilt sturen worden deze vaak in plastic verpakt. De reden hiervoor is dat de verkoper graag de envelop en kaart bij elkaar wil houden. Nu houden wij bij Sammy Ray niet van plastic en lossen we dit op een andere manier op. Om de kaart en envelop bij elkaar te houden heeft Sammy Ray ervoor gekozen om een omslag van groeipapier toe te passen. Ben je al bekend met groeipapier? Dit is een prachtig papiersoort wat kan groeien. Lees hier meer over groeipapier.


milieuvriendelijke kaart Sammy ray

Krijg jij na het lezen van dit artikel ook zo'n zin om een mooie ansichtkaart te versturen naar iemand die jou lief is? Kijk dan hier in ons diverse assortiment. De achterzijde ansichtkaart is leeg gehouden, zodat je alle ruimte hebt om deze te beschrijven. De mooie ansichtkaarten zijn in diverse maten beschikbaar. Zo is er een ruime collectie in ansichtkaart A6 formaat, grotere en kleinere varianten in vintage blikjes verpakt en kaarten die in elkaar te vouwen zijn. En krijg je geen genoeg van de stijl van Sammy Ray? Neem dan ook eens een kijkje bij de postercollectie.
53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page