top of page

Vegan recept: Groene Boost Smoothie

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023

Groene smoothies zijn gezond, lekker en heel gemakkelijk om te maken. Het is de ideale manier om flink wat vitamines binnen te krijgen. Ik probeer elke dag voldoende groenten en fruit binnen te krijgen, maar dit is niet altijd makkelijk.


Met alleen het avondeten groenten eten, red ik het niet. Daarom verdeel ik het tegenwoordig wat meer over de gehele dag. En een smoothie is de ultieme manier om een lekkere vitamine shot binnen te krijgen.


Wat is een groene smoothie precies?

Sammy Ray vegan recept groene smoothie

Iedereen kent wel dat er smoothies worden gemaakt van fruit, aangevuld met bijvoorbeeld yogurt of water. Maar fruit bevat ook veel suiker. Fruitsuikers worden snel opgenomen in je bloed. Dit geeft direct een stijging van je suikerspiegel. Insuline wordt direct door je lichaam aangemaakt, waardoor je bloedsuikerspiegel sterk daalt. En door deze daling, ontstaat de welbekende suikerdip.


Een gezonde groene smoothie is gebaseerd op een basis van groenten en voldoende gezonde vetten. Ter aanvulling kan er nog wat fruit worden toegevoegd en eiwitten.


De groenten die toegevoegd kunnen worden aan een groene smoothie zijn veelal groene bladgroenten. Deze zitten boordevol vezels, vitaminen, anti-oxidanten, mineralen en eiwitten.


Kom maar op met die groene boost!

Hebben we je al enthousiast gemaakt? En heb je zin gekregen in zo'n supergezonde lekkere smoothie? Ik kan me voorstellen dat je misschien nog een beetje huivert voor het feit dat er spinazie in zit, maar: deze proef je bijna niet terug. En toch heb je alle voordelen van deze gezonde bladgroente.


Dus heb je zin in een vegan smoothie en kun jij wel een vitamine boost gebruiken? Probeer dan deze groene boost smoothie uit!


 

Ingrediënten:

  • 250 ml Alpro Kwark Nature

  • 100 ml water

  • flinke hand spinazie

  • 1 of 2 appels (met schil, zonder klokhuis)

  • 2 blaadjes munt

  • 1 el lijnzaad

  • 20 gr amandelen

  • snufje kaneel

  • optioneel: ijsklontjes

 

Werkwijze:


Oké, we gaan het niet moeilijker maken dan het is. Gooi alles in de blender (behalve het ijs) en laat het een mooie homogene massa worden. Schenk in een glas en laat al die vitamine maar binnen stromen!


Enjoy!


Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten die online komen te staan? Volg ons dan op Instagram, hierin houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen van Sammy Ray.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page