Als enorme pindakaas liefhebber, moest ik natuurlijk dit vegan recept pindasoep met jullie delen! Een warme, pittige vegan pindasoep wat je een heerlijk vullend gevoel geeft. Perfect voor de koude winterse dagen, als je even lekker met je dekentje op de bank een serie wilt kijken.
Vegan recepten worden steeds populairder. Gelukkig maar, want daardoor komt er voor mij persoonlijk ook steeds meer inspiratie voor nieuwe gerechten om uit te proberen. Zo heb ik meerdere pindasoep recepten uitgeprobeerd en heb ik mijn eigen favoriete combinatie gevonden. Met deze pindasoep kun je alle kanten op! Hou je van plain en simpel, volg dan gewoon het recept. Deze soep is namelijk heel easy te maken. Natuurlijk kun je hem lekker aanvullen zoals jij het wilt. Ik hou zelf van een knapperige twist in mijn soep. Ik voeg daarom altijd wat komkommer, bosui of taugé toe.
Ingrediënten recept pindasoep
1 el zonnebloemolie
1 rode ui
4 tenen knoflook
2 cm verse gember
300 g pindakaas
3 laurierblaadjes
2 el tomatenpuree
1,6 l water
2 groentebouillonblokjes
3 el ketjap manis
1 bosje selderij de blaadjes
Optioneel:
koriander grof gehakt
gezouten pinda’s grof gehaakt
rode chilipeper in plakjes
komkommer
Bereidingswijze Recept vegan pindasoep
Verwarm de olie in een soeppan (op middelhoog vuur). Fruit eerst de ui voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de knoflook, gember en rode peper toe voor 1 minuut.
Voeg de rest van de ingrediënten toe (inclusief het water), behalve de pindakaas. Roer goed door en breng aan de kook. Laat voor 25 minuten zachtjes koken.
Voeg de pindakaas toe en roer zachtjes door de soep heen. Breng op smaak met peper, zout.
Verwijder de laurierblaadjes.
Garneer met de koriander, pinda's en chilipeper als je van pittig houdt. Voeg kleine stukjes komkommer toe.
Ben je benieuwd naar nog meer vegan recepten? Laat je inspireren door onze recepten.
Comments