top of page

Duurzaam, sfeervol en handig: een prikbord van restmateriaal

Bijgewerkt op: 30 okt. 2023

Prikborden gemaakt van volledig restmateriaal, het is ons gelukt! We love ReCycle!

Sammy Ray duurzaam cadeau

Al tijden zaten we tegen een hele berg kleine stukjes kurk aan te kijken. Dit restmateriaal waren we tegen gekomen en zagen de schoonheid van het materiaal. Maar het lukte ons maar niet om er ook een hoogwaardig en mooi nieuw product van te maken.


Het ontwerp-proces

Na eindeloze schets-sessies, brainstorm-momenten en gestaar naar deze doos, kwam op een gegeven moment de hexagon vorm er uit. Door meer stevigheid aan het kurk toe te kennen, maar wel een lichtgewicht product te behouden, hebben we de achterzijde van gebruikte moodboards toegevoegd. Dit gaf de perfecte (lichtgewicht) en stevigheid aan het product. En zo konden we dit prachtige restmateriaal een nieuw leven geven, oftewel recycle to the maximum!


Afwerking

En dan komt natuurlijk de afwerking van de prikbordjes. Want de overgang tussen kurk en het foamboard was niet fraai om te zien. Gelukkig was er een donatie binnen gekomen van reststukjes fluwelen lint. Alsof het zo moest zijn; de afmetingen sloten perfect aan op de dikte van de nieuwe hexagon prikbordjes. Een nieuw duurzaam & recycle product van Sammy Ray is geboren. Het multifunctionele prikbord.


Een multifunctionele bevestiging

Aan de achterzijde van alle prikbordjes is een stukje magische tape bevestigd. En met magisch bedoelen we een stukje unieke nano-techniek. Hierdoor is het enorm duurzaam en krachtig, je kunt het bevestigen waar je maar wilt en voorkomt hiermee boren in je muur!


Door deze slimme tape kun je gemakkelijk het prikbordje weer verwijderen. Door simpelweg voorzichtig het prikbord te liften van de wand, zal de tape van het oppervlak verwijderd worden, zonder enige gebruikssporen achter te laten.


Waarom een duurzame tape?

Zojuist noemde we ook het woord duurzaam, maar wat is er nu zo duurzaam aan een stukje plastic tape? Doordat het oppervlak van de tape gemaakt is van een wasbaar en herbruikbaar nano-elastische gel(weefsel) kan het eindeloos worden hergebruikt. Het enige wat je moet doen is het voorzichtig met water schoon maken. Als de tape weer droog is, kan hij opnieuw gebruikt worden. Een duurzame oplossing!


Voorraad

Zoals met meer producten van Sammy Ray leveren wij geen eindeloze voorraden. Dit geldt ook voor de prikborden. Omdat het volledig gemaakt is van restmateriaal, produceren we totdat dit op is. We proberen onze footprint zo laag mogelijk te houden, door zo min mogelijk nieuwe producten aan te schaffen. Er ligt nog zo veel prachtig materiaal rondom om heen, dat wij de voorkeur geven om deze eerst zo veel mogelijk te benutten.


Duurzaam kraamcadeau

Ben je nu op zoek naar een origineel en duurzaam kraamcadeau? Dan kunnen de duurzame prikborden van Sammy Ray daar een leuke bijdrage aan leveren. Stop er bijvoorbeeld een leuk kaartje bij of een foto van jezelf en je hebt een ontzettend leuk en ook nog eens duurzaam kraamcadeau.


Duurzaam cadeau collega

Of ben je nu op zoek naar een origineel duurzaam cadeau voor je collega? Ook daar passen de hexagon prikborden goed bij! Een duurzaam & recycle cadeau met een goed verhaal, daar maak je vast je collega blij mee!


Wil je meer weten over de werkwijze van Sammy Ray? Lees dat hier verder.56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page