top of page

Top 10 Duurzame en originele Sinterklaas cadeautjes

Bijgewerkt op: 22 jan.

Wil je dit jaar je Sinterklaas cadeautjes wat duurzamer aanpakken? En ben je op zoek naar een leuk Sinterklaas cadeau voor je zoon, dochter, neefje, buurvrouw of vriendin? Laat je dan inspireren door onze duurzame én originele sinterklaas cadeautjes tips!


Het is bijna zover, 5 december is het Sinterklaasfeest. De dag waar menig kind (en volwassen) naar uitkijkt ;) We weten allemaal dat winkels zoals de Action vol liggen met kleine, grappige en potentiële cadeautjes voor Sinterklaas. Maar echt duurzaam is dit helaas niet. We hebben daarom ons best gedaan om een hele leuke lijst aan inspiratie voor jou samen te stellen, zodat je dit jaar het wat groener kan aanpakken.


Een echt duurzaam Sinterklaasfeest

We zijn blij dat je dit blog leest, top dat jij je bewust bent van de positieve impact die jij kan maken! We geven je alternatieve tips voor het sinterklaasfeest, die een stuk minder vervuilend zijn voor onze planeet; zowel met als zónder Sinterklaas cadeaus.


Voor ieder wat wils

Het sinterklaas feest wordt niet alleen door kinderen gevierd. Ook wij als volwassenen doen er vaak aan mee. We hebben ons daarom met onze duurzame sinterklaas cadeautjes tips niet alleen gefocust op kinderen, maar voor elke doelgroep wat interessante dingen uitgezocht.


Waar begin je?

Misschien is het voor jou een logische stap, maar niet iedereen denkt aan deze tip. Shop namelijk je sinterklaas cadeautjes bij de kringloopwinkel! Je vindt er zoveel leuke pareltjes, van vintage en brocante items tot gloednieuw kinderspeelgoed.


Leuk inpakken is het halve werk

Wat is er nu leuker dan een cadeau dat prachtig is ingepakt. Wat ons betreft is dit al de helft van het cadeau; als het pakketje een feestje is om te krijgen. Dit kan gelukkig op een hele duurzame en groene manier. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van dit Doorgeef Inpakpapier. Gemaakt van gerecycled textiel en je kan dit eindeloos blijven gebruiken.


Of wat dacht je van een oude krant gebruiken als inpakpapier? Doe er een mooi lint en misschien wel een droog bloementje bij en je hebt een prachtig cadeau om te geven.# Duurzame Kids Sinterklaas cadeautjes


Kringloopwinkel

Zoals we eerder al noemden, bezoek eens een kringloopwinkel. Je vindt hier tweedehands spellen, maar zelfs gloednieuw speelgoed. Er is vaak veel keuze aan een grote hoeveelheid boekjes, knuffels, bordspellen etc. Tweedehands producten kopen is altijd een duurzamere keuze dan nieuw speelgoed aanschaffen.


Duurzaam / ecologisch knutselen

Houdt je kind van knutselen? Kies dan voor natuurlijke producten, zoals klei, bijenwas krijtjes, waterverf en stiften op natuurlijke basis. Gebruik gerecycled of paperwise papier waar ze hun kunstwerken op kunnen creëren.


Buiten cadeau

Geef je graag een cadeau voor buiten? Denk dan bijvoorbeeld aan een cadeau voor in de tuin: een eigen kip voor je kind? Of laat ze een eigen appelboom kweken. Je kan een tuin-starterskit aanschaffen, waar kinderen aan de slag kunnen met hun eigen moestuin.


Herinnering of beleving cadeau

Een heel leuk en duurzaam cadeau is om een belevenis cadeau te geven. Ga bijvoorbeeld samen naar een musical, sportwedstrijd of ga een leuke en creatieve workshop doen. Herinneringen zijn een cadeau wat altijd blijft. Het hoeft zeker niet altijd een fysiek cadeau te zijn, waar je kinderen blij mee maakt. Maak er een mooie cadeaubon van en pak het mooi in en je hebt een heel leuk cadeau om te geven.


Vegan Sinterklaas snoepgoed

Natuurlijk wordt Sinterklaas gevierd met (veel) snoepgoed. Gelukkig hebben we een fantastische vegan optie gevonden voor het typische Sinterklaas snoepgoed. Neem eens een kijkje bij Puur Mieke. Je vindt er snoepgoed wat 100% vegan is en vrij van allergenen.


Groene keuzes

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden om een meer groene keuze te maken voor kids Sinterklaas cadeautjes. Kies bijvoorbeeld voor duurzame materialen, zoals hout, bamboe of gerecyclede stoffen. Vermijd speelgoed met batterijen en kies voor zonne-energie.


Kwaliteit

Kies voor kwaliteit, zodat het speelgoed nog vele jaren mee kan gaan. Ook kun je letten op speelgoed met een ecologisch kwaliteitslabel. Steeds meer bedrijven richten zich op deze kwaliteitslabel en testen hun producten op het duurzaamheidsgehalte.


# Duurzame Sinterklaas cadeautjes voor volwassenen


Herinnering / activiteit

Geef een activiteit cadeau, zoals een diner, theater of bioscoopbon. Je kan dit geven als (zelfgemaakte) cadeaubon en zijn in verschillende bedragen verkrijgbaar. Ga samen het klimbos in, doe een leuke workshop of ga naar een musical.


Groene vingers

Zoek jij een leuk cadeau voor iemand met groene vingers? Neem dan eens een kijkje op Stekjesbox.nl . Zelf ben ik een groot fan van veel planten in mijn huis (of camper momenteel). En wat is er leuker dan je eigen plantjes groot te zien worden? Geef daarom een stekje cadeau en laat de plant met wat water en liefde groter worden.