Vegan bananenijs met pure chocola en pinda’s

Bijgewerkt op: 28 apr.

Mmmm, ik ben er gek op! Vegan bananenijs, compleet met chocola en pinda's. Hier kun je mij 's nachts wakker voor maken! Het is ontzettend makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens lekker culinair uit. Ideaal als afsluiter voor een vegan diner met friends and family.

Zeker in de zomer, maar ook in de winter heb ik regelmatig ijs als toetje. Maar sinds ik me meer ben gaan verdiepen in een vegan levensstijl, zijn ook de desserts veranderd. Want ja, in het meeste ijs zitten natuurlijk zuivelproducten verwerkt. Gelukkig heb ik een heerlijk recept voor je.

Het lekkerste en zeker het makkelijkste vegan bananenijs aller tijden!

Naast dat dit een makkelijk recept is om te maken, kun je er ook je overrijpe bananen in verwerken. Probeer zeker dit smeuïge vegan bananenijs met chocola en pinda's. Je kan er tal van lekkere dingen mee combineren, dus experimenteer gerust met toevoegen zoals blauwe bessen, bananenbrood, chocolade en pinda's.


 

Vegan bananenijs met pure chocola en pinda's


Ingrediëntenlijst (voor 2 personen)

  • 3 overrijpe bananen

  • ¼ eetlepel kardemonpoeder

  • 2 eetlepels pindakaas

  • scheutje havermout

Extra's:

  • zuivelvrije pure chocolade

  • fijngehakte pinda's


Bereidingswijze vegan bananenijs

  1. Start 1 dag van tevoren, voordat je het ijs wilt eten. Schil de banaan en snijd in kleine stukjes. Leg deze vervolgens een nacht in de vriezer. Wil je dit op een zero waste manier doen? Gebruik dan bijvoorbeeld deze herbruikbare zakjes.

  2. Haal na een nacht de bananenstukjes uit de vriezer en maal ze in een blender fijn. Blender net zo lang totdat er een egale massa ontstaat.

  3. Voeg de pindakaas en kardemonpoeder toe en blend deze door het smeuïge ijs. Je kan er nu ook een scheutje havermout aan toevoegen, zodat er een extra smeuïge en romig ijs ontstaat.

  4. Schep het ijs in een kom en strooi er wat stukjes chocola en fijngehakte pinda's over. Serveer direct en geniet van je eigen gemaakte vegan bananenijs. Bon appetit!


* Heb je geen blender? Ook met een staafmixer of keukenmachine krijg je een gladde massa. Lukt het niet om het bevroren fruit te mixen? Wacht dan heel even totdat de eerste vrieskou van het fruit af is en probeer het opnieuw.


Tip: Ook heel lekker te combineren met Vegan Bananenbrood. Eén schepje ijs, bovenop je bananenbrood en je hebt een heel lekker feestelijk dessert! Heb jij nog leuke tips en toppings voor dit bananenijs? Laat het me weten in de comments!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven