top of page

Duurzame kersttrends 2022

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

Wil jij ook weten wat de duurzame kersttrends van 2022 zijn? Wij zijn voor je op zoek gegaan! Ben jij ook fan van het kerstseizoen? Nou, wij wel! En daarom vinden we het ook erg leuk om de kersttrends 2022 voor jou op een rijtje te zetten. Welke kleuren, thema's, stijlen en materialen kun je deze kerst verwachten? En hoe kun je kerst duurzaam vieren?

duurzame kersttrends 2022 sammy ray

Kersttrends 2022: wij inspireren je graag!

Zoals elke trend wisselen ook de kersttrends per jaar. Ondanks dat wij graag met alle trends meegaan en ons huis graag kerstig aankleden, zijn er voor ons grenzen. We willen dit namelijk zo duurzaam mogelijk doen. Gelukkig zijn er daarom een paar kersttrends die elk jaar terug komen! Ben je benieuwd welke dit zijn? Bekijk dan de Klassieke Kersttrends 2022. Of ben je op zoek naar een compleet nieuwe kersttrend? Bekijk dan de Vernieuwende Kersttrends 2022.


Tips voor een duurzame kerst

Een aantal jaar geleden ben ik stap voor stap mijn leven duurzamer en ecologischer gaan inrichten. En elk jaar is Kerst hier een terugkerend thema. Want hoe versier én vier je kerst, zonder het motto "Kind To The Planet" uit het oog te verliezen? Ik deel je graag mijn tips voor een duurzame kerst.


  1. Schaf een duurzame kerstboom aan. Voor meer informatie, lees ons blog: De duurzame kerstboom inspiratie tips.

  2. Koop duurzame en/of ecologische cadeau's of winkel tweedehands. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees ons blog: Duurzame cadeau tips.

  3. Kies voor alternatieve cadeauverpakkingen. Ga voor meer inspiratie naar ons blog: Top 5 Duurzame cadeauverpakkingen.

  4. Ga voor een 'groene' kerstkaart en stuur hem digitaal.

  5. Lobby bij je baas voor een Duurzaam kerstpakket.

  6. Shop je nieuwe kerstoutfit bij duurzame merken, zoals Wat Mooi. Of kies voor tweedehands en neem een kijkje op Vinted.

  7. Geef een belevenis of abonnement op bijvoorbeeld Netflix of Spotify cadeau.

  8. Ga voor een Vegan kerstmaaltijd. Kijk voor inspiratie eens op Lisa Goes Vegan.

duurzame kersttrends 2022 sammy ray

Klassieke Kersttrends 2022

Kersttrend 1: "So this is Christmas"

Eén van de bekendste kerstliedjes ter wereld, een echte klassieker! En dit zie je ook terug in de kleuren, wat de typische kerstkleuren zijn: dieprood, lichter rood, licht goud, parelmoer en dennengroen. De figuren die we hier vaak terug zien, zijn koetsen, bussen en treintjes.


Kersttrend 2: "Together again"

duurzame kersttrends 2022 sammy ray

Een thema wat sinds Covid een extra betekenis heeft gekregen. Deze traditionele kersttrend is een rood-wit thema, aangevuld met de welbekende mistletoe en zilver. Ook zie je hier vaak de snoepfiguren, kerstsokken en gingerbread poppetjes terugkomen.


Kersttrend 3: "Frozen Lake"

Dit winterse tafereel zien we ook in 2022/2023 weer terugkomen. Met mistig blauwe kleuren, donker blauw, zilver en wit. Dit koele en serene kleurenpalet wordt zacht gemaakt met een witte natuur, vogeltjes in de bomen en vilten versieringen.


Vernieuwende kersttrends 2022

Kersttrend 4: "La Vie & Rose"

Een zachte en romantische kersttrend die echt nieuw is, noemen we La Vie & Rose. Afgeleid en geïnspireerd op de enorm populaire Netflix serie Bridgerton. Met een kleurenpalet van zachte kleuren zoals mahonie, poederroze en parelmoer neemt het je mee terug de tijd in. Je ziet het ook terug in de versieringen, zoals de engeltjes, kandelaren en vintage serviesgoed. Weelderig, luxe en enorm romantisch!


Kersttrend 5: "Bohemian Forest"

Een kleurrijk en natuurlijk schouwspel, waarin je veel natuurelementen zoals bos en dieren terug ziet. Maar ook de natuurlijke materialen zien we in dit thema terugkomen. Met een kleurenthema van mosgroen, kaneel, lila, lichtgoud en wit.


Kersttrend 6: "O Natural"

Zoals we ook in de interieur-trends terug zien, komt dit natuurlijke thema ook in de kersttrend van dit jaar terug. Met allemaal natuurlijke tinten, zoals wolwit, toffee, walnoot en zilver, gecombineerd met houten figuren en droogbloemen. Een mooi sereen resultaat.


Onze eigen kersttrend: "Recycle / Upcycle"

Kies voor recyclen en hergebruiken. Wij zijn zelf dol op het zelf maken van onze kerstversiering. Zo worden er bijvoorbeeld tekeningen en foto's van de kinderen in gehangen. Of een mooi haakwerkje van een vriendin. Kerstballen worden bij de kringloopwinkel geshopt en uiteraard hebben we er LED kerstverlichting in hangen. Welke upcycling tips heb jij nog voor ons?


Kerst duurzaam vieren kan heel eenvoudig zijn

Zoals je al hebt gelezen, hoeft het echt niet moeilijk te zijn om kerst dit jaar wat duurzamer te vieren. Als je je aandacht besteed aan een paar praktische zaken, zoals bijvoorbeeld je kerstinkopen bij een biologische supermarkt te doen, heb je direct al een groot verschil gemaakt. Of geef een belevenis cadeau en hergebruik je kerstboom. Kerst is een moment van gezellig samen zijn, wat wij graag zo groen mogelijk vieren. Doe je mee?


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page